2017-06-05 // ER-Konsults koncept Förbättringsfabriken genomfördes under en dags workshop med alla 25 anställda på Hisab Joker i Varberg. Några temafrågor för dagen var ”Hur kan vi arbeta smartare och effektivare” och ”Hur kan vi spara kostnader”.

– En fruktansvärt bra kurs. När jag hörde att vi skulle köra en kostnadsjakt så tänkte jag – Här finns väl inget, men det fanns massor, säger en av lagerarbetarna på Hisab Joker.

– Totalt inventerade vi 115 förbättringsförslag och hittade över 2 Mkr i kostnadsjakten, säger coachen Johan Pehrson, ER-Konsult Utbildning AB.

Hisab Joker startade 1985 av Hans-Inge Hansson. Då var idén att sälja aktivt kol och utrustning för hembryggning av öl och vin. Det segmentet finns fortfarande kvar och har kompletterats med maskeradartiklar, personliga presenter (namnprodukter), party artiklar och roliga prylar. Där hittar vi också den senaste succén Fidget Spinner.

– Det är vår största succé någonsin. Vi hittade den på en mässa i England i våras och lyckades köpa ett mindre parti som försvann direkt. Sedan köpte vi direkt från Kina och redan har vi sålt för en god bit över 1 miljon kronor, säger Hans-Inge Hansson.

Hisab Joker ligger stadigt på en omsättning på drygt 100 Mkr och har alltid visat en god vinst.